Vándorlás
A méhészek jelentős része virágról virágra vándorol méheivel, ahogy azok nyílnak az év során. Így egyrészt nem kell etetni őket, másrészt sokkal több méz nyerhető ki. Mi évente 6-8 alkalommal mozgatjuk a méheket a világtól eldugott, érintetlen területekre.

A vándorlás Magyarországon éjszaka vagy esetleg kora hajnalban történik. Várunk, míg este a méhek hazajönnek, behúzódnak a kaptárba, majd bezárjuk őket. Ezután mindenképpen szükséges valamilyen ráccsal elzárt szellőzést nyitni, hogy a család ne fulladjon le, de ki se tudjanak jönni. Majd végül indulhat a pakolás, szállítás. Hűvösebb estéken, rövidebb távra bezárás után alhatunk is egyet, és hajnali szállítással kényelmesebben vihetjük el őket.

Szállítások alkalmával mindig be kell jelentkezni a kiszemelt telephely önkormányzatánál, engedélyt kell kérni a föld tulajdonosától, és rendelkezni kell méhegészségügyi igazolással.
Kapcsolódó kifejezések
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

 

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; selyemfűméz; szolidágóméz, vegyes virágméz; lépesméz; 
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; viaszdíszek; méhviasz tető;
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz csepp; propoliszos méz. 
VIRÁGPOR: szárított virágpor.

 

LETÖLTHETŐ ÁRLISTA 2015.07-TŐL

 

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.