Méhviasz

Webáruházunkat ide kattintva éri el. 

Árlistánkat egyben letöltheti itt.

A MÉHVIASZ

 

A méhek a sejtekbe gyűjtött mézet viaszlapocskákkal fedik le. Ezt le kell vágnunk, ha pörgetéssel ki akarjuk nyerni a mézet a keretből. A levágott mézes viaszlapokból, és egyéb viasztörmelékekből keletkező anyagot sonkolynak nevezzük. A sonkolyban található mézet és viaszt melegítéssel elkülönítjük. Az így nyert méz a melegítés miatt ipari felhasználásra kerül eladásra, a viaszt pedig a viaszfőző mesternek adjuk át tisztításra. Ő több soron átszűri a viaszt, és nagy tömbökbe önti.

 

A méhviaszt használják bútor -és bőrápolásra, kozmetikai készítmények összetevőjeként, évezredek óta pedig gyertyaként is. A méhészetben fontos alapanyag, mert a műlép ebből készül.

Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

 

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; selyemfűméz; szolidágóméz, vegyes virágméz; lépesméz; 
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; viaszdíszek; méhviasz tető;
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz csepp; propoliszos méz. 
VIRÁGPOR: szárított virágpor.

 

LETÖLTHETŐ ÁRLISTA 2015.07-TŐL

 

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.