Rólunk
Üzemeltető

dr. Cserényi Péter
állatorvos, méhész

Méhészkedés, szaktanácsadás, OMME elnökhelyettes, előadások, cikkírás

 

  

ÜzemeltetőCserényi István
méhész, informatikus

Méhészkedés, házhozszállítás, honlap üzemeltetés, ügyfélszolgálat

 


ÜzemeltetőCserényi Zoltán
méhész, informatikus

Méhészkedés, piaci árusítás, házhozszállítás

 

 

Családi méhészet

700 kaptáras családi gazdaságunk központja Lajosmizsén van. Az év során a méhekkel 1000-1200 kilométert vándorlunk az országban, melynek köszönhetően 5-7 féle mézet és mellékesen egyéb méhészeti termékeket tudunk előállítani.

 

Hárman méhészkedünk, dr. Cserényi Péter és fiai, Cserényi István és Cserényi Zoltán. A méhészet nem működhetne édesanyánk gondoskodása és szorgalma nélkül, amivel mindig mögöttünk állt. 

 

A kezdetek

Mindannyian gyermekkorunk óta foglalkozunk méhekkel, csak édesapánk időben kicsit korábban kezdte - 1958-ban. Ő hozta be a méhek szeretetét családunkba - ami 12-13 éves korunkban még nem igazán terjedt át ránk a sok, nagy gazdaságban előforduló munka miatt.

 

Azóta másként látjuk a méheket. Több mint 15 éve mi is aktívan méhészkedünk és kíváncsisággal, alázattal igyekszünk tanulni róluk, a teljesen soha meg nem ismerhető "bogarakról", ahogy - némi irónikus pontatlansággal - nevezzük ezeket az okos állatokat jó páran a méhészek közül.

 

Szakértelem

A tanulást édesapánk is segíti, aki az évek során országosan elismert szakemberré vált. Nemcsak mint a méhész egyesület szakmai elnökhelyettese, de - az állatorvosként szerzett biológiai tudásának és gyakorlati ismereteinek széles körű ötvözésével, - méhészkedési technológiánk kidolgozásával és annak továbbadásával is sok méhésznek nyújtott segítséget. 50 éves tapasztalatából igyekszünk mindent megtanulni erről a nagy kihívást jelentő szakmáról. Ezekre az ismeretekre alapozva, egy-két technológiai fogással megdobva nagyon finom, "szájpadlásra tapadósan" sűrű mézet tudunk termelni, amit páran már jólesően észrevételeztek az évek során.

 

Ízletes méz

Ha megtermeltük ezt a finomságot, vigyázunk is rá. Fejlesztéseink elérték azt a szintet, aminél többet nem kívánhatunk. Ilyen a rendszeresen ellenőrzött, HACCP rendszerű mézkiszerelő üzemünk, melyben a mézet saját kezűleg töltjük üvegbe, majd magunk szállítjuk házához, mert családunkban megbízunk egymás munkájában - így garantálni tudjuk annak minőségét.

 

Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ne csak egy terméket kínáljunk vásárlásra, hanem odafigyelést, kedvességet és energiánkhoz mérten mindent, amit megtehetünk a mézfogyasztás kellemes élvezetéért.

Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

 

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; selyemfűméz; szolidágóméz, vegyes virágméz; lépesméz; 
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; viaszdíszek; méhviasz tető;
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz csepp; propoliszos méz. 
VIRÁGPOR: szárított virágpor.

 

LETÖLTHETŐ ÁRLISTA 2015.07-TŐL

 

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.