Rólunk
  

ÜzemeltetőCserényi István
méhész, informatikus

Méhészkedés, házhozszállítás, honlap üzemeltetés, ügyfélszolgálat

 

 

Családi méhészet

700 kaptáras családi gazdaságunk központja Lajosmizsén van. Az év során a méhekkel 1000-1200 kilométert vándorlunk az országban, melynek köszönhetően 5-7 féle mézet és mellékesen egyéb méhészeti termékeket tudunk előállítani.

 

Hárman méhészkedünk, dr. Cserényi Péter és fiai, Cserényi István és Cserényi Zoltán. A méhészet nem működhetne édesanyánk gondoskodása és szorgalma nélkül, amivel mindig mögöttünk állt. 

 

A kezdetek

Mindannyian gyermekkorunk óta foglalkozunk méhekkel, csak édesapánk időben kicsit korábban kezdte - 1958-ban. Ő hozta be a méhek szeretetét családunkba - ami 12-13 éves korunkban még nem igazán terjedt át ránk a sok, nagy gazdaságban előforduló munka miatt.

 

Azóta másként látjuk a méheket. Több mint 15 éve mi is aktívan méhészkedünk és kíváncsisággal, alázattal igyekszünk tanulni róluk, a teljesen soha meg nem ismerhető "bogarakról", ahogy - némi irónikus pontatlansággal - nevezzük ezeket az okos állatokat jó páran a méhészek közül.

 

Szakértelem

A tanulást édesapánk is segíti, aki az évek során országosan elismert szakemberré vált. Nemcsak mint a méhész egyesület szakmai elnökhelyettese, de - az állatorvosként szerzett biológiai tudásának és gyakorlati ismereteinek széles körű ötvözésével, - méhészkedési technológiánk kidolgozásával és annak továbbadásával is sok méhésznek nyújtott segítséget. 50 éves tapasztalatából igyekszünk mindent megtanulni erről a nagy kihívást jelentő szakmáról. Ezekre az ismeretekre alapozva, egy-két technológiai fogással megdobva nagyon finom, "szájpadlásra tapadósan" sűrű mézet tudunk termelni, amit páran már jólesően észrevételeztek az évek során.

 

Ízletes méz

Ha megtermeltük ezt a finomságot, vigyázunk is rá. Fejlesztéseink elérték azt a szintet, aminél többet nem kívánhatunk. Ilyen a rendszeresen ellenőrzött, HACCP rendszerű mézkiszerelő üzemünk, melyben a mézet saját kezűleg töltjük üvegbe, majd magunk szállítjuk házához, mert családunkban megbízunk egymás munkájában - így garantálni tudjuk annak minőségét.

 

Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ne csak egy terméket kínáljunk vásárlásra, hanem odafigyelést, kedvességet és energiánkhoz mérten mindent, amit megtehetünk a mézfogyasztás kellemes élvezetéért.

Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

 

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; selyemfűméz; szolidágóméz, vegyes virágméz; lépesméz; 
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; viaszdíszek; méhviasz tető;
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz csepp; propoliszos méz. 
VIRÁGPOR: szárított virágpor.

 

LETÖLTHETŐ ÁRLISTA 2015.07-TŐL

 

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.