Virágpor

Webáruházunkat ide kattintva éri el.

Árlistánkat egyben letöltheti itt.

A VIRÁGPOR

 

Virágporfogyasztás előtt bizonyosodjon meg róla, hogy nem allergiás rá!

 
A virágport a virágokban található porzó termeli - ezzel termékenyíti meg a termőt. A méhek nemcsak nektárt gyűjtenek, hanem a virágpor is életük nélkülözhetetlen része. A méhek rászállnak a virágokra, szőrükre rátapadnak a virágporszemecskék. Időnként felszállva ezt lekefélik magukról, és lábukon levő kosárkájukba csomókba gyűjtik. Ezután beszállítják a kaptárba, és lépekbe raktározzák.
 
A méhész a méhek lábáról a kaptárba való beszálláskor gyűjti le a virágpor egy részét egy szűkített, rácsos/hálós bejárattal, mely alatt gyűjtő van.
 
A virágpor teszi lehetővé a méhek szaporodását. A méh petéből kelő alakja, az álca (lárva) táplálékát a fiatal dajkaméhek termelik garatmirigyük segítségével, amit a virágpor hoz működésbe. A méhálca táplálékában minden fejlődéshez szükséges anyag benne kell legyen, ennek forrása is a virágpor. A virágpor ásványi anyagok közül leginkább káliumot és foszfort tartalmaz. Jelentős az élethez nélkülözhetetlen fehérjetartalma. Vitamintartalma is bőséges, ám függ attól, hogy milyen virágról származik; ajánlott sokszínű, sokfajta virágport fogyasztani: a változatos virágportól a méhek sokkal hosszabb életűek.
 
Fogyasztani naponta érdemes, ajánlott adagja 1 kiskanál. Akinek furcsa az íze, az naponta többször, nem forró teába kis adagokban keverheti, vagy egy kanál mézzel könnyebben fogyasztható.
 
Tárolása fagyasztóban történik - a hidegről csak néhány heti adagot vegyünk ki, a többit hagyjuk bent felhasználásig.
A fagyasztás nélkül tárolt virágpor 1 év alatt elveszti belső értékének 3/4 részét.
 
 
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

 

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; selyemfűméz; szolidágóméz, vegyes virágméz; lépesméz; 
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; viaszdíszek; méhviasz tető;
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz csepp; propoliszos méz. 
VIRÁGPOR: szárított virágpor.

 

LETÖLTHETŐ ÁRLISTA 2015.07-TŐL

 

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.