Blog

Váltás
2013-04-17 21:05
A tél a mindennapokban egészen más életet nyújt a méhésznek, mint a nyár.

Nálunk télen egy héten kb. 3-4 nap megy el a méz árusításával kapcsolatos teendőkre. A kiszállításon, piacozáson kívül legtöbbet a mézüzemben dolgozunk, illetve a számítógép mellett. A hétköznapokból fennmaradó egy-másfél nap saját életterünk alakítgatásával és egyéb ügyintézéssel telik. A hétvége viszont ilyenkor általában a családé. Ha nem is mindig futja kedvünkből nagy kirándulásokra a fagyokban, fél órára ki tudunk menni horgászni a tóra, de egy kis együttlét jól esik még otthon is.

 

A napokban búcsúzunk ettől az élettől. A méhész kezd kevesebbet ráérni, életének egyre rövidebb időszakát tudja előre kiszámolni. Április közepétől már a holnapot sem fogjuk tudni: a méhek és az időjárás mondják meg. A családdal töltött idő nagyobb kincs lesz ilyenkor. Programot a méhész tavasszal nem tud vállalni.

 

Mégsem bánkódunk. Néha irigylésre méltó a szabad szombat és vasárnap, de jó kint a szabadban, még ha kifulladunk is a nap végére. Jól eső fáradtság. Mindig az első munkák után érzem csak igazán, mennyire elpuhultam télen. Ideje váltani!

Címkék: tavasz
Hozzászólások / Kérdésekre 3 munkanapon belül válaszolunk /
Még nem érkezett hozzászólás
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet Budapestre melyet személyesen szállítunk ki, a legtöbb kerületbe ingyenesen.
 
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz; lépesméz;
DÍSZCSOMAGOLT TERMÉKEK: Exkluzív díszdoboz, kóstolók, díszüveges méz.
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; méhviasz tető;
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz csepp; propoliszos méz.
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: Mézpumpa, mézcsurgató.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.