Barion Pixel

Méhész szótár

Mézelvétel
Üres fiók, mézes fiókA pörgetést a mézelvétel előzi meg. Ez takarja a méheknél való kinti munkát, amikor elvesszük tőlük a mézes kereteket, és helyette üreset kapnak. 

A rakodókaptárakban a kereteket (mézesen és üresen is) fiókonként vesszük el és adjuk be, így sokkal egyszerűbb, gyorsabb a mézelvétel. Az elvett fiókokat ezután elvisszük a pörgetőhelységbe, ahol egy kialakult technológiával hatékonyan kipörgetjük a keretekből a mézet.
A fenti képen az üres keretes fiók, az alsó képen a mézes fiók látható.
Kapcsolódó kifejezések
« Vissza a szótárhoz
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki többek között Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Sopron, Kaposvár, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger, Nagykanizsa, Dunaújváros, Dunakeszi térségében.
 
Ingyenes szállítás 20.000 Forinttól!
 
 
EGYEDI PÓLÓK - Céges pólók, egyedi pólók igényes tervezéssel.
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; 
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz; 
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: mézpumpa.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.