Barion Pixel

Méhész szótár

HMF

Az egyszerű cukrok egy részének, mint például a mézet nagyrészt alkotó gyümölcs -és szőlőcukornak a bomlásterméke a HMF, a hidroxi-metil-furfurol. A HMF természetes állapotban is jelen van a mézben, ám a magas HMF tartalom utalhat magas hőkezelésre vagy hosszú tárolási időre. Határértéke 40 mg/kg. Magasabb érték esetén csökken a méz méhek által hozzáadott enzim tartalma ami a gyógyító hatás fontos összetevője.

 

Mézeinket egyenletesen, légkeveréses hőkamrában melegítjük, ami a HMF tartalmat alacsonyan tartja. Mézeinket pedig nem tároljuk évekig, folyamatosan cserélődik a raktárkészlet.

 

Ezeknek köszönhetően a kaptárból kivett nyers méz HMF-jéhez képest alig 2-3 mg pluszt mérünk, ami általában 10 alatti értéket jelent.

Kapcsolódó kifejezések
« Vissza a szótárhoz
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki többek között Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Sopron, Kaposvár, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger, Nagykanizsa, Dunaújváros, Dunakeszi térségében.
 
Ingyenes szállítás 20.000 Forinttól!
 
 
EGYEDI PÓLÓK - Céges pólók, egyedi pólók igényes tervezéssel.
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; 
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz; 
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: mézpumpa.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.