Méhész szótár

Vándorlás
A méhészek jelentős része virágról virágra vándorol méheivel, ahogy azok nyílnak az év során. Így egyrészt nem kell etetni őket, másrészt sokkal több méz nyerhető ki. Mi évente 6-8 alkalommal mozgatjuk a méheket a világtól eldugott, érintetlen területekre.

A vándorlás Magyarországon éjszaka vagy esetleg kora hajnalban történik. Várunk, míg este a méhek hazajönnek, behúzódnak a kaptárba, majd bezárjuk őket. Ezután mindenképpen szükséges valamilyen ráccsal elzárt szellőzést nyitni, hogy a család ne fulladjon le, de ki se tudjanak jönni. Majd végül indulhat a pakolás, szállítás. Hűvösebb estéken, rövidebb távra bezárás után alhatunk is egyet, és hajnali szállítással kényelmesebben vihetjük el őket.

Szállítások alkalmával mindig be kell jelentkezni a kiszemelt telephely önkormányzatánál, engedélyt kell kérni a föld tulajdonosától, és rendelkezni kell méhegészségügyi igazolással.
Kapcsolódó kifejezések
« Vissza a szótárhoz
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki.
 
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
DÍSZCSOMAGOLT TERMÉKEK: Exkluzív díszdoboz, kóstolók, díszüveges méz.
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; méhviasz tető;
PROPOLISZOS TERMÉKEK: nyers propolisz; propoliszos méz.
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: Mézpumpa, mézcsurgató.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.