Barion Pixel

Méhész szótár

Anyarács
AnyarácsA hatékony méztermelés egyik fontos alappillére, hogy a keretekbe petéző méhanyát elkülönítsük attól a résztől, ahova a méhek a mézet hordják. Ha ezt nem tesszük, akkor az anya belepetézik a mézes keretekbe, ami rengeteg plusz munkát eredményez. 

Ezeket a gondokat csodálatosan kiküszöböli az anyarács. Az anyarács a rakodó kaptárnál egy fiókok közé vízszintesen betett rács, amin csak a kisebb termetű dolgozó méhek férnek át, az anya nem. Ezzel az anyának létrehozunk alulra zárva egy fészket, tőle elkülönítve pedig a bármikor biztonsággal leszöktethető mézteret.
Kapcsolódó kifejezések
« Vissza a szótárhoz
Online fizetés
Webáruházunkban termelői mézet rendelhet melyet a GLS futárszolgálat szállít ki többek között Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs, Győr, Nyíregyháza, Kecskemét, Székesfehérvár, Szombathely, Szolnok, Érd, Tatabánya, Sopron, Kaposvár, Veszprém, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Eger, Nagykanizsa, Dunaújváros, Dunakeszi térségében.
 
 
KLÍMASZERELÉS BUDAPEST - Klímaszerelés, klíma forgalmazás Budapesten. Minőségi munkavégzés!
Termékeink

Egészsége megőrzése érdekében mindig a világhírű magyar mézek egyikét vásárolja! Ha nem ismer megbízható terméket, kóstolja meg a mi mézünket!

MÉZEINK: Akácméz; hársméz; napraforgóméz; repceméz; vegyes virágméz;  
MÉHVIASZ TERMÉKEK: méhviasz tömb; 
PROPOLISZOS TERMÉKEK: propolisz; 
MÉZKINYERÉS ESZKÖZEI: mézpumpa.

Mivel mi termelők vagyunk, aktuális készletünk mindig függ az azévi terméstől, hidegtől, melegtől, esőtől, szárazságtól, és még száz más tényezőtől...a méh az időjárásnak leginkább kiszolgáltatott haszonállat.