Zeller rizs
Bármilyen hús mellé vagy akár magában is laktató étel. Az ízéről nem lehet megmondani hogy miből készült.
Elkészítési idő:
40 perc
Kategória: köret
Összetevők:
Kategória: köret
Összetevők:
- 1 fej zeller
- 1/2 fej karfiol
- olivaolaj / szalonna
- fűszerek
- hagyma
- méz
A zellert és a karfiolt felvágjuk kisebb darabokra és zöldségaprítóban rizsszem méretűre vágjuk. Közben a szalonnát majd a hagymát megpirítjuk egy széles serpenyőben vagy wokban. Ezután rádobjuk a felaprított zöldségeket és megsózzuk, megfűszerezzük. Fűszerben bármivel kísérletezhetünk, egy kis mézet is elbír. Közepes tűzön párpercenként átkavargatjuk addig míg picit meg nem pirul. Ha elfogy alóla a zsiradék, kis olívaolajjal pótolhatjuk.